Een gezellige en veilige wijk, dat is het belangrijkste speerpunt voor de werkgroep Wijksignaal. Deze groep van betrokken wijkbewoners zet zich in om armoede te bestrijden en werkgelegenheid, vooral voor jongeren, te bevorderen.

De werkgroep Wijksignaal zet zich in voor het sociale gezicht van de wijk Groeseind-Hoefstraat-Pastorieklamp. Zij willen de samenwerkende partners zoveel mogelijk informatie geven over wat er werkelijk leeft in de wijk. Daartoe steken zij zelf, maar het liefst samen met andere wijkbewoners, de handen uit de mouwen.

Armoede en werkgelegenheid
Belangrijke aandachtspunten van Wijksignaal zijn armoedebestrijding, werkgelegenheid en het bevorderen dat jongeren met minimaal een startkwalificatie van school gaan. Jongeren met een diploma hebben immers meer kans op een leuke baan. En hoe meer mensen een baan hebben en daarmee boven de armoedegrens leven, hoe beter de leefbaarheid in de wijk zal zijn.

Meedenken en meedoen?
Heb jij goede ideeën om van onze wijk de gezelligste wijk van Tilburg te maken? Dan zoeken we jou!
De werkgroep komt een keer in de maand (maximaal 2 uur) bij elkaar en kan altijd enthousiaste deelnemers gebruiken. Heb je interesse, mail dan naar: info@de-ring.org.

Iets te melden
Is de verlichting in jouw straat kapot? Zwerfvuil, losliggende tegels of een omgewaaide boom? Meld dit dan bij de gemeente. Andere tips en signalen uit de wijk kun je via onderstaand formulier aan ons doorgegeven.

Ook kun je gebruik maken van de Fixi app. Download de gratis app op je smartphone en registreer jezelf eenmalig. Jouw meldingen komen dan rechtstreeks bij de gemeente binnen. Foto’s kun je eenvoudig meesturen.