Een kapotte broodrooster, een scheur in je spijkerbroek of een lekke band? Kom ermee naar het Repair Café. Grote kans dat je met een gerepareerd artikel weer naar huis gaat. Loop je vast met je tablet of mobiele telefoon? Ook dan staan de vrijwilligers van het Repair Café voor je klaar.

Naast reparaties kan je bij het Repair Café ook terecht voor je overbodige spullen. Alles wat je op de ‘weggeeftafel’ legt, mag een ander gratis meenemen. Zo krijgen jouw spullen een tweede leven. Let op: het gaat om spullen die echt op de tafel passen.

Hulp bij mobiele telefoon of tablet

Heb je problemen met het installeren van een app, wil je weten hoe je contacten toevoegt of wil het maar niet lukken om een foto met een mail mee te sturen? Vraag het aan onze vrijwilligers. Je zult er versteld van staan hoe snel je dat voortaan zelf kan doen.

Samen repareren

Het Repair Café is ook een ontmoetingsplek voor buurtbewoners. Heb je weleens samen met een onbekende een cd-speler gerepareerd of een gat in een spijkerbroek hersteld? Daarna bekijk je die persoon heel anders als je hem of haar in de buurt tegenkomt. Je zal zien hoeveel kennis en praktische vaardigheden er in je directe omgeving aanwezig zijn.

Stichting Repair Café

Het concept Repair Café is een initiatief van journalist en publicist Martine Postma. In 2010 richtte zij de Stichting Repair Café op. Deze stichting biedt ondersteuning aan lokale groepen in de hele wereld die zelf hun eigen Repair Café willen beginnen. De stichting ondersteunt meerdere Repair Cafés in Tilburg, waaronder die van Wijkorganisatie De Ring.

Het Repair Café vindt elke derde zaterdag van de maand plaats in Wijkcentrum de Baselaer, van 11.00 tot 13.00 uur. Wil je meer weten, informeer dan bij Paul Looijkens (013-5435909).